Parený karfiol zapekaný v kari kruste
Čo poviete na karfiolové menu? Jednoznačne dobrý tip na dnešný obed.
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
- 1 karfiolovú hlavu
- 4 vajíčka
- 2 hrste nakrájanej petržlenovej vňate
- 3 ČL kari korenia
- 1 šálka strúhaného parmezánu
- 2 PL špaldovej celozrnnej hladkej múky
- štipka soli
- štipka trojfarebného korenia
Postup prípravy:
Karfiol naparíme v parnom hrnci. Nechceme, aby bol úplne mäkký, pretože sa bude ešte piecť, preto kontrolujeme, aby bol „al dente“, teda trošičku chrumkavý. Zatiaľ si rozrobíme cestíčko – vymixujeme vajíčka, petržlenovú vňať, kari korenie, strúhaný parmezán, múku, soľ a trojfarebné korenie. Naparený karfiol necháme trošku vychladnúť. Vychladený ho vysypeme do pripravenej rozmiešanej zmesi. Poriadne, aby sa ňou celý obalil. Obalený karfiol rozložíme na pekáč a dáme do rúry piecť na 200 stupňov Celzia, kým uvidíme, že karfiol začína dostávať zlato – hnedú farbu. Podávať ho môžeme s čerstvým šalátom a jogurtovým dresingom.