Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Parený karfiol zapekaný v kari kruste

Čo poviete na karfiolové menu? Jednoznačne dobrý tip na dnešný obed.

Parený karfiol zapekaný v kari kruste
23. MÁJ 2014

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 1 karfiolovú hlavu
  • 4 vajíčka
  • 2 hrste nakrájanej petržlenovej vňate
  • 3 ČL kari korenia
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • 2 PL špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • štipka soli
  •  štipka trojfarebného korenia

Postup prípravy:

Karfiol naparíme v parnom hrnci. Nechceme, aby bol úplne mäkký, pretože sa bude ešte piecť, preto kontrolujeme, aby bol „al dente“, teda trošičku chrumkavý. Zatiaľ si rozrobíme cestíčko – vymixujeme vajíčka, petržlenovú vňať, kari korenie, strúhaný parmezán, múku, soľ a trojfarebné korenie. Naparený karfiol necháme trošku vychladnúť. Vychladený ho vysypeme do pripravenej rozmiešanej zmesi. Poriadne, aby sa ňou celý obalil. Obalený karfiol rozložíme na pekáč a dáme do rúry piecť na 200 stupňov Celzia, kým uvidíme, že karfiol začína dostávať zlato – hnedú farbu. Podávať ho môžeme s čerstvým šalátom a jogurtovým dresingom.



 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Parený karfiol zapekaný v kari kruste

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.