Palacinky na slano, ako ich nepoznáte
Ak máte radi špenát, tak sa ho držte.
10. MÁJ 2015
Suroviny na 4 porcie:
- 1 miska čerstvého mladého špenátu
- 1 hrnček mlieka rastlinného pôvodu (napr. sójové, mandľové…)
- 1 hrnček jemnej celozrnnej múky
- 1 vajíčko
- 3 strúčiky cesnaku
- menšia hrsť nakrájanej jarnej cibuľky
- 3 veľké papriky
- soľ, korenie
Postup:
Postup je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie okrem papriky dáme do hlbokej misy a ponorným mixérom zmiešame dokopy. Vznikne nám zelené redšie cesto. Pokiaľ bude veľmi husté, pridáme ešte trochu mlieka. Rozohrejeme si panvicu, na ktorú dáme trochu kokosového oleja. Na panvicu nalejeme dostatočné množstvo cesta a opekáme ako klasické palacinky. Palacinky naplníme niečím, čo máme radi. Ja som ich plnila nastrúhaným syrom čedar a kvalitnou kuracou šunkou. Nakrájame si farebné papriky, posypeme trochou syra a môžeme podávať.
Odporúčame prečítať: Zdravé palacinky bez pečenia
Zdroj receptu: fitshaker
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)