Mrkvový krém s kokosovým mliekom
Mrkva patrí do oranžovo-žltého fytonutrient spektra. A teda do skupiny karotenoidov - bioflavonoidov. Tieto látky pozitívnym spôsobom ovplyvňujú naše zdravie - hlavne zdravie očí, slizníc, pokožky. Je bohatým zdrojom vlákniny, ale aj vitamínov a minerálov. Karotenoidy sa lepšie a vo vyššom obsahu uvoľňujú pri spracovaní mrkvy .
Čo budete potrebovať na 2 porcie:
- 400 g čerstvej mrkvy
- 10 g čerstvého zázvoru
- 50 g šalotky, alebo cibule
- 5 ml repkového oleja
- 100 ml kokosového krému, mlieka min. 40% tuku
- cukrový hrášok
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Očistenú šalotku nakrájajte nadrobno. Mrkvu očistite a nakrájajte na kúsky. Čerstvý zázvor nakrájajte tiež nadrobno. Na oleji restujte šalotku spolu so zázvorom, pridajte mrkvu a ďalej restujte 2-3 minúty. Podlejte vodou a duste domäkka. Mäkkú mrkvu rozmixujte ponorným mixérom. Pridajte kokosové mlieko, soľ a korenie podľa chuti a krátko povarte. Prípadne doplňte vodu podľa potreby. Podávajte s jemne orestovaným cukrovým hráškom.
Výživové hodnoty na jednu porciu: 203 kcal, Sacharidy: 17 g, Bielkoviny:4 g, Tuky:13 g