Mrkvová RAW tortička s kokosovo-citrónovým krémom
Na týchto koláčikoch si naozaj pochutíte a navyše skvelo vyzerajú. Napokon, vyskúšajte si ich pripraviť sami doma.
Na prípravu 1 tortičky v priemere 8cm potrebujeme:
- 4 hrste vopred aspoň 2 hodiny namočených mandlí (lúpaných a nesolených)
- 3 stredne veľké mrkvy
- citrónovú kôru z 1 bio citrónu
- 2 PL ďatľový sirup
Na krém:
- 1 malá plechovka kokosovej smotany
- 2 PL sirupu agáve
- 3 hrste vopred aspoň 2 hodiny namočených mandlí (lúpaných a nesolených)
- 3 PL kokosové maslo (olej v izbovej teplote)
- šťava z 1/2 citrónu
- kúsok strúhanej mrkvy na ozdobu
Postup prípravy:
V mixéri s nožmi v tvare S si vymixujeme orechy s nastrúhanou mrkvou, citrónovou kôrou a ďatľovým sirupom na lepkavú zmes. Polovicu zmesi zatlačíme na dno formičky. Dáme chladiť a zatiaľ si pripravíme krém zmixovaním všetkých ingrediencií na krém. Mixujeme, kým nám naozaj nevznikne hladký krém. Ideálne mixovať vo vysokorýchlostnom mixéri typu Vitamix. Krém nalejeme na spodnú vrstvu a dáme do mrazničky rýchlo schladiť. Na krémovú vrstvu nanesieme zvyšnú korpusovú zmes a vrch zalejeme zvyškom krému. Opäť dáme rýchlo zachladiť a nakoniec zdobíme nastrúhanou mrkvou. Koláčik skladujeme v chladničke, kde vydrží chutný aj 2 dni. Nám nevydržal, vlastne sa do chladničky na záver ani nedostal. Zjedli sme ho hneď po dofotení.