Marocké kura plnené zeleninovým kuskusom
Plnené kura nie je až také jednoduché pripraviť. Ale s týmto receptom to hravo zvládnete.
SUROVINY
-
1 celé kurča
-
1 hrnček kuskusu celozrnného
-
1 cuketa
-
1 žltá paprika
-
zväzok novej jarnej cibuľky
-
2 PL domáceho pesta
-
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
-
soľ, korenie, rasca, červená paprika, sušený cesnak
-
3PL olivového oleja
POSTUP
Najprv si pripravíme kuskus. Dáme ho do horúcej osolenej vody v pomere 1 hrnček kuskusu a 2 hrnčeky vody, ale necháme ho napučať asi 3 minúty, pretože sa bude ešte piecť s kuraťom a potom sa príliš rozvarí. Nakrájame si cibuľku, papriku, cuketu a orestujeme ich jemne dohneda. Ochutíme soľou. Zmiešame s kuskusom, pridáme petržlenovú vňať a korenie. Primiešame aj trošku pesta kvôli chuti. Kurča umyjeme a osušíme, a začneme ho opatrne plniť zmesou kuskusu pod kožu. Plníme pri prsiach a stehnách. Naplnené kurča potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnak a červenú papriku a potrieme pestom. Pečieme 1,5 hodiny pri 180 °C.
Po každej polhodine kurča poriadne podlievame buď výpekom, alebo marinádou (tou, ktorá zostala v miske, kde sme kurča ochucovali) zmiešanou s vodou. Ak uvidíte, že sa kura pripeká, zakryte ho alobalom a pečte tak. Podávame s čerstvým šalátom podľa ľubovôle. Ak sa vám stane to, čo mne, že kura príliš naplníte a koža sa pretrhne, zdôrazňujem, že to vôbec nevadí, je to o to lepšie, že plnka bude viac chrumkavá.
Zdroj receptu: Natália Spišiaková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bio kura na paprike so špaldovo-špenátovými haluškami
Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.
Thajské tofu s kokosovo-arašidovou omáčkou
Najlepšia na celom jedle je omáčka.
Kuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a cibuľkou
Do tohto talianskeho receptu som pridala ázijské shitake huby.