Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Marhuľovo-zázvorový koláč zo špaldovej múky s kokosovým cukrom

Ďalšia z marhuľových pochúťok na spríjemnenie letných dní. Čerstvý zázvor pôsobí osviežujúco a ako dekoráciu som použila červené ríbezle, ktoré pocit osvieženia zvýraznia.

Marhuľovo-zázvorový koláč zo špaldovej múky s kokosovým cukrom
7. AUG 2014

Potrebujeme:

  • 400 g vykôstkovaných marhúľ nakrájaných na mesiačiky
  • 10 g čerstvého nastrúhaného zázvoru
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 80 g celozrnnej špaldovej múky
  • 60 g kokosového cukru, alebo trstinového
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 125 g kyslej smotany
  • 3 lyžice slnečnicového oleja + 1 lyžica na vymastenie formy
  • 100 g červených ríbezlí
  • 1 lyžica špaldovej krupice na vysypanie dna
  • tortovú forma s priemerom 24-26 cm

Príprava:

V miske zmiešame oba druhy múky s kokosovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme štipku soli a nastrúhaný zázvor. V druhej miske rozšľaháme vajcia, kyslú smotanu a olej. Za stáleho miešanie vlejeme zmes do múčnej zmesi a pomaly premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Na dno vymastenej a krupicou vysypanej formy poukladáme marhule a cesto opatrne vylejeme a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v  teplovzdušnej rúre 30 minút, vyhriatej  na 180 stupňov. Skontrolujeme  špáradlom, či sa cesto nenalepí. Po upečení necháme vychladnúť cca 10 minút a vyklopíme na veľký tanier tak, aby marhule boli navrchu. Dekorujeme ríbezľami, môžeme poliať javorovým sirupom či jačmenným sladom…

Odporúčame prečítať:

Éčka, ktoré škodia. Poznáte ich?

Oslaďte si život zdravšie. Javorový sirup je plný živín

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/07/28/marhulovo-zazvorovy-kolac-zo-spaldovej-muky-s-kokosovym-cukrom/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marhuľovo-zázvorový koláč zo špaldovej múky s kokosovým cukrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.