Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Malinovo–ríbezľové lievance

Tento rýchly a vo finále vynikajúci dezert som si vymyslela, keď som mala chuť na sladké a nechcela som zaťažiť organizmus zbytočným cukrom.

Malinovo–ríbezľové lievance
2. MÁJ 2016

INGREDIENCIE (cca 15 kusov)

  • 200 ml vody
  • 3 PL sójoveho mlieka
  • 10 až 11 lyžíc celozrnnej múky (špaldovej)
  • ½ balíka kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 2 vajíčka
  • štipka soli
  • mrazené alebo čerstvé bobuľové ovocie (ríbezle/maliny/čučoriedky) alebo bio džem čučoriedkový
  • 2 až 3 PL hnedého cukru/medu (podľa chuti)
  • 70 %  horká čokoláda
  • 2 – 3 ČL Solamylu rozpustené vo vode

Postup

V odmerke zmiešame vodu so sójovým mliekom. Nevadí, ak vzniknú hrudky, všetko sa spolu aj tak premieša mixérom. Pridáme ostatné ingrediencie – múku, vajíčka a miešame mixérom asi 3 minúty. Na zaver pridáme štipku soli a kypriaci prášok a znova miešame ešte asi pol minúty.
Panvicu vymastíme kvapkou olivového oleja alebo kokosového tuku, cesto nalejeme do otvorov na lievance a pomaly pečieme pri nízkej teplote z oboch strán. V dobrom ceste sa po celej ploche lievanca spravia bublinky (ak sa nerobia, pridajte ešte kypriaci prášok – a nebudú sa ani lepiť).

Pripravíme si ovocie: do malého hrnčeka vysypeme ovocie, prisypeme cukor alebo med a zohrejeme. V malom poháriku si rozmiešame Solamyl s vodou, stačí v 0,5 dl vody a vylejeme do ovocnej zmesi. Miešame až do zhustnutia. Ak sa vám zdá zmes málo hustá, pridajte ešte Solamyl. Hotové dolky potrieme hrubšou vrstvou ovocia a poukladáme na seba. Polejeme horkou čokoládou, ktorú sme predtým roztopili vo vodnom kúpeli. Nádherný a chutný dezert je na svete!

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Makovo-hruškové ovsenné lievanceMakovo-hruškové ovsené lievance

Makovo-hruškové lievance sú skvelou a zdravou pochúťkou, ktorá je na raňajky ako stvorená. 

 

 

Mrkvová tortaMrkvová torta

 Chutí výborne a je jednoduchá na prípravu. 

 

Pudingová kaša zo pšena a maku s brusnicami a praženými lieskovcamiPudingová kaša z pšena a maku

Navyše s brusnicami a praženými lieskovcami.
 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Malinovo–ríbezľové lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.