Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Mäkučká hovädzinka na hubách s pohánkovými krúpkami

Neviete, čo dnes pripraviť na obed? Vyskúšajte tento zdravý recept!

Mäkučká hovädzinka na hubách s pohánkovými krúpkami
20. AUG 2014

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 4 plátky zadné hovädzie (ideálne použiť z domáceho chovu)
  • 2 hrste sušených húb (mix, aký máte usušený)
  • 1 menšia cibuľka
  • 1 hrnček hovädzieho vývaru (alebo podľa potreby)
  • 2 PL agáve
  • 1 PL dijonskej horčice
  • podľa potreby soľ
  • podľa potreby korenie
  • podľa potreby chilli korenie sušené
  • 1 sójová smotana
  • 1 PL kopcovitá hladkej pohánkovej múky
  • tuk na pečenie (kokosový bez vône a chuti, alebo olivový olej, alebo maslo ghee)
  • 1 hrnček pohánky

Postup prípravy:

Hovädzie nakrájame na tenučké rezance. Cibuľku nakrájame na malé kocky. Huby namočíme. Na tuku oprážíme cibuľku a pridáme hovädzie. Restujeme pod pokrývkou domäkka. Ak si to bude žiadať, podlievame vývarom. Asi po polhodine restovania pridáme huby, soľ, korenie, chilli, horčicu, agáve a restujeme domäkka - približne 20 minút až 1/2 hodinku ( podľa toho, aké hrubé rezance ste nakrájali). V malej miske si rozmiešame sójovú smotanu (môže byť aj iná: rastlinná, ako napríklad ovsená, ryžová) spolu s pohánkovou múkou a postupne pridávame do takmer už hotového mäska. Prilievame postupne a sledujeme konzistenciu, aby omáčka nebola príliš hustá, ale ani riedka. Necháme prevrieť a odstavíme. Na záver ešte podľa potreby ochutíme - soľou, korením, chilli. Uvaríme pohánku podľa návodu. Mäso podávame s troškou pohánky so zeleninou alebo zeleným šalátikom. 

Odporúčame prečítať: 

Znovuobjavená pohánka

Prečo v strave uprednostniť celozrnné potraviny


Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/masite-jedla/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fzdrave-obedy%2Fmasite-jedla%2F

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mäkučká hovädzinka na hubách s pohánkovými krúpkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.