Mäkučká hovädzinka na hubách s pohánkovými krúpkami
Neviete, čo dnes pripraviť na obed? Vyskúšajte tento zdravý recept!
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
- 4 plátky zadné hovädzie (ideálne použiť z domáceho chovu)
- 2 hrste sušených húb (mix, aký máte usušený)
- 1 menšia cibuľka
- 1 hrnček hovädzieho vývaru (alebo podľa potreby)
- 2 PL agáve
- 1 PL dijonskej horčice
- podľa potreby soľ
- podľa potreby korenie
- podľa potreby chilli korenie sušené
- 1 sójová smotana
- 1 PL kopcovitá hladkej pohánkovej múky
- tuk na pečenie (kokosový bez vône a chuti, alebo olivový olej, alebo maslo ghee)
- 1 hrnček pohánky
Postup prípravy:
Hovädzie nakrájame na tenučké rezance. Cibuľku nakrájame na malé kocky. Huby namočíme. Na tuku oprážíme cibuľku a pridáme hovädzie. Restujeme pod pokrývkou domäkka. Ak si to bude žiadať, podlievame vývarom. Asi po polhodine restovania pridáme huby, soľ, korenie, chilli, horčicu, agáve a restujeme domäkka - približne 20 minút až 1/2 hodinku ( podľa toho, aké hrubé rezance ste nakrájali). V malej miske si rozmiešame sójovú smotanu (môže byť aj iná: rastlinná, ako napríklad ovsená, ryžová) spolu s pohánkovou múkou a postupne pridávame do takmer už hotového mäska. Prilievame postupne a sledujeme konzistenciu, aby omáčka nebola príliš hustá, ale ani riedka. Necháme prevrieť a odstavíme. Na záver ešte podľa potreby ochutíme - soľou, korením, chilli. Uvaríme pohánku podľa návodu. Mäso podávame s troškou pohánky so zeleninou alebo zeleným šalátikom.