Lahodné gaštanové sušienky s tymiánom
Na prípravu sušienok budete potrebovať gaštanovú múku, mandľové mlieko, sirup z agáve a ďalšie suroviny.
Čas prípravy: menej ako 1 hodina 20 minút
Doba varenia: menej ako 1 hodina
Suroviny na 15 porcií:
- 250 g gaštanovej múky
- 200 ml mandľovej smotany
- 100 ml mandľového mlieka
- 5 PL agávového sirupu
- 250 g datlí
- 2 banány
- 2 ČL sušeného tymiánu
Postup:
Mandľové mlieko zmiešame s mandľovou smotanou. Pridáme agávový sirup a dôkladne vymiešame. Pomaly primiešavame gaštanovú múku. Banány rozmixujeme na pyré a primiešame do cesta. Datle namočíme do teplej vody na 30 minút. Potom vodu vylejeme a ďatle vykôstkujeme. Pokrájame ich na kocky a dáme do cesta. Nakoniec pridáme tymián. Rúru predhrejeme na 160 °C. Na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, vyformujeme pomocou okrúhlych formičiek sušienky. Do koliesok nalejeme cesto pomocou lyžice. Sušienky pečieme približne 40 minút, po 40-tich minútach zvýšime teplotu na 180 °C a pečieme ešte 15 minút dozlatista.