Kuskusové rizoto s proteínmi
Pri kúpe kuskusu si dajte záležať a kúpte si celozrnný. Dostať ho v každom bio obchode. Kuskus je nenáročný na prípravu a ak do neho pridáte cícer, fazuľu a kukuricu, zabezpečíte si aj prísun potrebných proteínov.
17. SEP 2014
Odporúčame prečítať: Mungo fazuľa a červená šošovica. Prečo nesmú v našom jedálničku chýbať?
Ingrediencie na 5-7 porcií:
- 150 g celozrnného kuskusu (môžme nahradiť aj kvalitnejšou ryžou, pšenom, alebo bulgurom)
- 1 väčšia cibula
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálku uvareného cíceru
- 1 šálku uvarenej fazule
- 2 hrste mrazenej kukurice
- 200 g mrkvy
- 3 paradajky
- kečup, alebo paradajkový pretlak
- chili korenie
- 1 lyžica mletej rasce
- ½ l zeleninového vývaru (príp. vody)
- čierne korenie
- petržlenová vňať
Postup:
Kuskus zalejeme teplou vodou a necháme postáť, kým nezmäkne. Na panvici si na kokosovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme pokrájaný cesnak, pokrájanú mrkvu, mletú rascu a chili korenie. Krátko podusíme. Pridáme pokrájané paradajky, zeleninový vývar a povaríme. Pridáme cícer, kukuricu, kuskus, kečup a zamiešame. Dochutíme čiernym korením, prípadne soľou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým šalátom.
Odporúčame prečítať: Ideálna strava pre športovca
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)