Kurací bulgur burger s rukolou a poľníčkom
Ak ste dostali chuť na mäso, a pritom stále trváte, že chcete ľahký obed, skúste tento kurací bulger so šalátom.
SUROVINY
Na prípravu 4 porcií potrebujete:
- 1 balenie chladených kuracích pŕs / 3ks /
- 1/2 hrnčeka bulguru v surovom stave
- 1 feta syr
- 1 cibuľu
- 1 vajce
- soľ, korenie, petržlenová vňať, pažítka
- 1PL olivový olej
- 1ČL balzamiková glazúra
- 1ČL chilli korenia
- hrsť rukoly a poľníčka na dozdobenie
POSTUP
Ak budete mať šťastie mäsiar Vám pomelie kuracie prsia, ja som ho nemala, tak som si ich nakrájala nadrobno a rozmixovala. Medzitým sa mi varil bulgur podľa návodu a restovala som cibuľku nakrájanú na drobné kocky. Do mäsovej masy som pridala vychladený bulgur, fetu, cibuľu, vajce, soľ, korenie, vňať, pažítku, olivový olej, balzamikovú redukciu, chilli. Poriadne som to zamešala, aby bolo všetkého všade a vytvarovala sm si guličky, z nich potom placky a opekala som to asi 2 minúty z každej strany, alebo kým som videla, že mi burger pekne hnedne. Burgre som robila na 2 varianty - ako ozajstný burger, tam som dala: žemľa, jogurt s tzatziki, burger, rukola, poľníček, cibuľové čatní a paradajka. Druhá varianta je táto - teda iba so zeleným. Tak dobrú chuť.