Suroviny:
- polovica karfiolu
- menšia cibuľa
- jarná cibuľka
- 5 strúčikov cesnaku
- 1,5 ks červenej papriky nakrájanej na kúsky
- 20 g kvalitného masla, alebo kokosový olej
- 10 ks šampiňónov
- soľ, korenie, kurkuma, zázvor, strúhaný kokos, čili
- hrsť mrazeného hrášku, alebo kukurice
- šťava z polovice citróna
- dve hrste čerstvého špenátu
Postup:
Na masle, alebo kokosovom oleji opražíme všetku cibuľu a huby. Medzitým na hrubom strúhadle nakrájame karfiol bez stopky. Keď je cibuľka zlatistá, pridáme kúsky cesnaku a chvíľu opražíme. Pridáme nastrúhaný karfiol, osolíme, koreníme a pridáme všetky ďalšie koreniny a kokos. Prilejem deci vody a prikryjeme. Za občasného miešania necháme vodu odpariť, a keď bude karfiol hotový, pridáme citrónovú šťavu, premiešame a vypneme. Pridáme špenát. Necháme dôjsť pod pokrievkou a podávame.
Odporúčame prečítať: Rizoto s grilovanou zeleninou
Zdroj receptu: https://www.facebook.com/1489891241224515/photos/a.1489893344557638.1073741826.1489891241224515/1627746047439033/?type=1&theater
DISKUSIA K ČLÁNKU (1)