Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Karfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniaku

Cesnak skvelo posilňuje imunitu a v kuchyni je nezastupiteľnou koreninou.

Karfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniaku
8. DEC 2014

Suroviny na 6 porcií: 

Na prípravu polievky:

  • 3 kg karfiolu
  • 2 ks mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 4 zelerové stonky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • ½ jarnej cibuľky
  • 1 l vody
  • 3 bobkové listy
  • 4 ks celého čierneho korenia
  • 1 ČL provensálskeho korenia
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • čerstvý kôpor a petržlen na ozdobu
  • soľ

Na prípravu bosniaka:

  • 300 g špaldovej múky
  • 200 g grahamovej múky
  • 300 ml mandľového mlieka
  • 200 ml teplej vody
  • 1 balenie droždia (7g)
  • 1 PL melasy
  • 2 PL ľanových semien
  • ½ ČL soli

Príprava bosniaka:

Dôkladne spolu zmiešame všetky suché ingredience, odložíme bokom. Medzitým vmiešame do mandľového mlieka teplú vodu a melasu. Potom pomaly primiešavame mlieko do zmesi s múkou. Cesto necháme nakysnúť po dobu 20 minút, uistíme sa, či správne narastá. Potom cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Vytvarujeme okrúhle bochníčky a umiestnime ich na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút. Po upečení zrežeme z každého bochníka jeho vrchnú časť. Vnútornú časť vydlabeme a ponecháme len kôrku. Týmto spôsobom sme vytvorili bosniak pre našu polievku.  

Príprava polievky:

Pripravíme si zeleninový základ: očistíme a ošúpeme mrkvu, cibuľu a zeler. Každý druh zeleniny nakrájame na 4 porcie. Zeleninu, bobkový list, čierne korenie dáme do hrnca a varíme v 1 litry vody na silnom ohni, až kým nezačne vrieť. Vtedy znížime teplotu a necháme variť na miernom ohni ešte 30 minút. Nakoniec nezabudneme pridať trochu soli. Zeleninu vyberieme z vývaru.

Očistíme karfiol, pokrájame ho na veľké kusy a hodíme do zeleninového vývaru. Varíme na miernom ohni po dobu 10 minút. 

Medzitým si očistíme cibuľu a cesnak a pokrájame ich na malé kúsky. Na vyhriatu panvicu nalejeme 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja. Cesnak a cibuľu osmažíme dozlatista na miernom ohni (pozor, aby sa nám nepripálila). Pridáme zeleninový vývar s karfiolom. Prikryjeme pokrievkou a udržujeme na nízkom ohni asi 10 minút. Nakoniec pridáme provensálske korenie, soľ a čierne korenie. Polievku nalejeme do mixéra. Tu prichádza jedno moje malé tajomstvo: vezmeme jeden z bochníkov, ktoré sme práve upiekli, potrháme ho na veľké kusy a pridáme do polievky. Potom všetko spolu rozmixujeme na hladké pyré. 

Odporúčame prečítať: 7 pomocníkov, ktorí vás udržia v zime fit


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Karfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniaku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.