Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami
Nefalšovaná slovenská bryndza s kuracím mäsom a domácim pestom. Aj vy ste dostali chuť?
Na prípravu potrebujeme:
- 2 ks kuracích pŕs
- 1 balenie nepasterizovanej bryndze (asi 150g)
- 1 kopcovitá ČL domáce pesto (recept viď chuťovky)
- 5 ks sušené paradajky
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- 1/2 červenej papriky
- 1/2 zelenej papriky
- 4 veľké listy zeleného šalátu
- soľ
- korenie
- chilli korenie
- 3 PL olivový olej
Postup prípravy:
Kuracie prsia pozdĺžne prekrojíme po celej dĺžke tak, že nám vzniknú 4 rovnaké rezne. Podložíme pod ne fóliu, rozložíme si ich tak, aby sme mali priestor pri vyklepávaní, keď sa nám prsia roztiahnu. Na prsia preložíme ďalšiu fóliu a vyklepeme mäso tak, aby nám vznikla placka. Ak vidíme medzery, poposúvame mäso, aby sme ich zakryli. Mäso osolíme, okoreníme, pridáme chilli. Ďalej ho potrieme domácim pestom, naukladáme zelené listy a májovú bryndzu. Nakrájame si papriky na malé kocky, orestujeme ich na olivovom oleji a jemne zmäknuté vysypeme na bryndzu. Pomocou spodnej fólie mäso opatrne zrolujeme. Rozpálime si dostatočne veľkú panvicu a mäso v nej opečieme najprv stranou, ktorá by sa mohla odrolovať a potom postupne dohneda z každej strany. Nastavíme si rúru na 180 stupňov Celzia a po 5 minútach pečenia si roládu presunieme na vymastený pekáč. Mäso pečieme cca 30 minút, sledujeme ho, podlievame vodou, aby nám v rúre nezačalo dymiť. Podávame s kuskusom, alebo ryžou, bulgurom, pšenom. Fantázii sa medze nekladú.
Diskusia k článku - Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami