Jahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi
Čo môže byť lepšie ako ovocné chutney, ktoré vám počas chladných dní pripomenie letné chvíľky?
Suroviny:
- 1/2 kg jahôd
- 2 kúsky rebarbory
- 100 g tvarohu
- med, mak, limetková šťava
- zázvor, levanduľa, rozmarín
Postup:
Nakrájame si jahody a očistenú rebarboru na väčšie kúsky. Tvaroh vymiešame s makom, medom a limetkovou šťavou s hoblinkami kôry. Odložíme do chladničky.
Na hlbšiu panvicu dáme do niekoľkých lyžic vody zohriať zázvor a rebarboru. Keď rebarbora zmäkne, pridáme muskovado alebo med, alebo zemiakový cukor či stéviu. Pridáme limetkovú šťavu, levanduľu a nasekaný rozmarín.
Pridáme nakrájané jahody, prehrejeme a zľahka miešame, aby sa nám zmes nerozbila. Odstavíme z ohňa. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme na hlboký tanier. Do stredu vytvoríme lyžičkami z tvarohu noky. Ozdobíme levanduľou, môžeme aj surovými drvenými kakaovými bôbmi.
Zdroj receptu: Henrieta Peškovičová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Skvelé raňajky, ktoré zasýtia.
Ružové palacinky plnené bryndzou a rukolou
Ružové palacinky sú pastvou pre oči a najlepšie chutia plnené bryndzou.
Zdravá alternatíva nezdravých čipsov.