Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky

Namiešala som 3 druhy múk a ako tukovú zložku som použila maslo a jogurt. Ak sa chcete vyhnúť mliečnej bielkovine, môžete použiť aj olej.

Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky
16. MAR 2014

Potrebujeme:

  • 200g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 130g hladkej špaldovej múky
  • 100g kokosovej múky /nie strúhaný kokos ale múka/
  • 300g bieleho smotanového jogurtu
  • 150g masla živočíšneho  82%  rozpusteného nie horúceho
  • 3 vajíčka
  • 50g mandľové lupienky bio
  • 600g strúhaných jabĺk
  • 100g kokosového cukru môžete dať trstinový
  • 2 ks  a pol  prášku do pečiva  spolu cca 30 gramov alebo sody bikarbony
  • 1 malá lyžička škorice

Postup:

Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt a nahrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a poriadne, ale zľahka premiešavame, aby sa ingrediencie spojili. Pridáme mandle /časť odložíme na dekoráciu povrchu/  a nakoniec sneh  z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28-30cm. Povrch ozdobíme mandľovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre 50 minút až hodinu, či je cesto upečené vyskúšame drevenou špajdlou.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.