Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Hurmikaki torta

Táto torta je nepečená, bez lepku a navyše raw.

 

Hurmikaki torta
21. JAN 2015

Potrebujeme:

Korpus:

  • 200 g datlí (vykôstkovaných)
  • 100 g sušených vykôstkovaných sliviek
  • 100 g brusníc
  • 100 g lieskových orieškov mletých alebo mletých mandlí
  • 1 lyžica kokosového tuku

Kakaová pasta:

  • surové kakao 
  • 50 g vlašských mletých orechov
  • 2 lyžice oleja z vlašských orechov
  • 100 g ryžového sladu

Krémová  plnka:

  • 350 g orechov kešu (namočených cez noc alebo minimálne 8 hodín)
  • 7 ks hurmikaki (musia byť zrelé a mäkké, najpevnejší kus si nechajte na dekorovanie)
  • 2 dcl mandľového mlieka nesladeného
  • 2 lyžice marakujovej vláknny (môže byť aj jablková alebo iná)
  • 200 g kokosového tuku
  • 300 g ryžového sladu (môže byť aj javorový)
  • 1 vanilkový struk

Postup:

Budeme potrebovať výkonný mixér alebo food procesor. Najskôr si pripravíme korpus tak, že zmixujeme dohladka všetky ingrediencie. Vznikne lepivá, hustá hmota, ktorú rozotrieme rovnomerne na dno tortovej formy s priemerom 24-26 cm. V miske vymiešame vidličkou  kakový prášok s olejom a ostatnými ingredienciami na hustú, lepivú hmotu a natrieme ju na základný korpus asi 1 cm od okrajov.

Hurmikaki ošúpeme, necháme celú vnútornú dužinu, ale musí byť mäkká. Presvedčte sa, či nie je hurmikaki trpké. Kešu poriadne opláchneme a necháme odkvapkať vodu. Z vanilkového struku vyberieme špičkou noža zrniečka a pridáme k zmesi. V mixéri vymiešame opäť všetky ingrediencie  na plnku úplne dohladka. Mixovať musíme cca 15-20 minút.

Hladkú hmotu pridáme do formy a rovnomerne rozortieme cukrárskym nožom a zarovnáme. Povrch ozdobíme  nakrájanými kolieskami  z pevnejšieho hurmikaki, aby bolo vidieť dekoratívnu štruktúru plodu. Tortu necháme 8 hodín v chladničke. Potom môžeme rozopnúť formu. Predtým však ostrým,  vlažným  nožom oddelíme okraje od formy. Torta musí byť stále v chlade. Aby sa vám torta nelepila pri krájaní o dno, môžete dno  posypať strúhaným kokosom, orechmi alebo rozomletou sušienkou a až potom naniesť prvú vrstvu. Skonzumujte do 72 hodín. Táto torta sa dá urobiť aj s iným druhom ovocia, ak už nie sú hurmikaki dostať. Skúste kombináciu mango a kardamon namiesto vanilky.

Odporúčame prečítať: Raw guľky 3x inak

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/01/04/hurmikaki-torta-nepecena-bez-lepkuraw/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hurmikaki torta

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.