Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Hummus s rímskou rascou

redakcia

Hummus je arabská špecialita, ktorej základom je sezamové maslo a cícer. 

Hummus s rímskou rascou
3. FEB 2016

Suroviny:

  • 200 g cíceru 
  • 4-5 lyžíc tahini - sezamového masla
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 citróna
  • štipka himalájskej soli
  • 1 dcl olivového oleja
  • rímska rasca na ozdobenie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

Cícer namočíme deň vopred. Po 12-tich hodinách zlejeme a zalejeme novou vodou. O ďalších 12 hodín cícer povaríme, scedíme (vodu si odložíme) a dáme do mixéra. Rozmixujeme a pridáme tahini. Zriedime vývarom z cíceru.

Odšťavíme citrón a pridáme spolu s pretlačeným cesnakom do rozmixovanej zmesi. Všetko zmiešame a dochutíme soľou.

Hummus dáme na tanier, pekne rozotrieme lyžicou, polejeme extra panenským olivovým olejom a posypeme rímskou rascou a petržlenovou vňaťou.

Autor receptu je Bio Berkana: www.hravozdravo.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Zdravý kváskový chliebZdravý kváskový chlieb

Návod na to, ako si pripraviť kvások doma a pripraviť z neho voňavý chlieb. 

 

KRÉMOVÁ kapiovo-orechová nátierkaKrémová kápiovo-orechová nátierka

Šťavnatá voňavá kápia, chrumkavé orechy, štipka čili a nič viac nám k šťastiu netreba. 

 

Avokádová salsaAvokádová salsa

Okrem avokáda využijete karfiol, zázvor a niekoľko ďalších ingrediencií. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hummus s rímskou rascou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.