Hummus s rímskou rascou
Hummus je arabská špecialita, ktorej základom je sezamové maslo a cícer.
Suroviny:
- 200 g cíceru
- 4-5 lyžíc tahini - sezamového masla
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1/2 citróna
- štipka himalájskej soli
- 1 dcl olivového oleja
- rímska rasca na ozdobenie
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
Cícer namočíme deň vopred. Po 12-tich hodinách zlejeme a zalejeme novou vodou. O ďalších 12 hodín cícer povaríme, scedíme (vodu si odložíme) a dáme do mixéra. Rozmixujeme a pridáme tahini. Zriedime vývarom z cíceru.
Odšťavíme citrón a pridáme spolu s pretlačeným cesnakom do rozmixovanej zmesi. Všetko zmiešame a dochutíme soľou.
Hummus dáme na tanier, pekne rozotrieme lyžicou, polejeme extra panenským olivovým olejom a posypeme rímskou rascou a petržlenovou vňaťou.
Autor receptu je Bio Berkana: www.hravozdravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Návod na to, ako si pripraviť kvások doma a pripraviť z neho voňavý chlieb.
Krémová kápiovo-orechová nátierka
Šťavnatá voňavá kápia, chrumkavé orechy, štipka čili a nič viac nám k šťastiu netreba.
Okrem avokáda využijete karfiol, zázvor a niekoľko ďalších ingrediencií.