Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Hubovo-tekvicové rizoto

Kombinácia húb a hokaido tekvice je výborná.

Hubovo-tekvicové risotto
23. FEB 2016

Suroviny

  • 200 g ryže arborio
  • 40 g masla
  • 40 g parmezánu
  • hrsť sušených alebo čerstvých húb
  • ½ mini tekvice hokaido
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne mleté korenie
  • čerstvý tymian, bobkový list
  • 500 ml zeleninového, alebo kuracieho vývaru
  • 50 ml bieleho suchého vína

Postup

Hokaido olúpeme, rozkrojíme napoly a vydlabeme z nej semienka (tie môžeme vysušiť a potom jesť k vínu alebo pridávať do cesta na pečenie alebo do šalátov). Nakrájame na maličké kocky.

V malom hnci si na plátku masla speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, 1 strúčik cesnaku, pridáme čerstvý tymian, bobkový list, huby (ak použijeme sušené, treba ich vopred namočiť vo vlažnej vode), hokaido, orestujeme, zalejeme vriacou vodou a necháme dusiť do al dente. Nakoniec dochutíme soľou a korením.

V hlbšej panvici rozohrejeme maslo, pridáme ryžu, orestujeme. Pridáme víno, necháme ho trochu vyredukovať a postupne naberačkou prilievame vývar. Asi po 10-tich minútach varenia pridáme aj vývar s hubami a tekvicou a za stáleho miešania varíme, až pokiaľ nie je ryža al dente. Hotová je vtedy, keď je na povrchu mazľavá a vo vnútri vidíte ešte biely stred. Nakoniec osolíme, okoreníme a pridáme maslo a parmezán.

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Červené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmiČervené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmi

Okrem jazmínovej ryže, mám rada aj hnedú ryžu. Varí sa síce dlhšie, ale je to príjemná a zdravá zmena. 

 

Karfiolové rizotoKarfiolové rizoto

Čo poviete na karfiolové rizoto ako dnešné menu? 

 

Kuskus s fazuľkami adzukiKuskus s fazuľkami adzuki

Chutné a ľahké jedlo plné zeleniny. 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hubovo-tekvicové rizoto

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.