Grepová ovsená kaša so škoricou, kokosom a lieskovcami
Táto kaša sa skvelé hodí na raňajky. Veď vyskúšajte!
Na prípravu 2 porcií potrebujeme
1 hrnček ovsených vločiek, 2 stredne veľké grepy, 3 PL javorového sirupu, 2 ČL škorice, 2 ČL lieskových orieškov (drvených), 4 ČL strúhaného kokosu, 2 ČL sézamového oleja
Postup prípravy:
V troške vody uvaríme z ovsených vločiek hustú kašu. Necháme ju trošičku vychladnúť. Medzitým si vytlačíme šťavu z grepov a nalejeme ju do mierne vychladenej kaše, čím kašu rozriedime na vhodnú konzistenciu. Mohli by sme kašu variť aj priamo v grepovej šťave a nechať ju prejsť varom, ale vysoká teplota ochudobní grep o drahocenné vitamíny. Preto kašu varíme vo vode a šťavu pridáme po miernom vychladení. Pridáme javorový sirup a posypeme škoricou, kokosom a lieskovými orieškami. Na konci ešte dochutíme sezamovým olejom.
Zdroj receptu: Natália Spišiaková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.
Banánová ovsená kaša s chia semiačkami a sušenými bio višňami
Neviete, čo si dať na raňajky?
Jabĺčkovo-mrkvové raňajky s orieškami
Postrúhané jabĺčko a mrkva sú mojou obľúbenou kombináciou na raňajky.