Dusená cuketka s kuskusom
Cuketová sezóna sa začala, preto trhajte, krájajte, varte alebo grilujte čo to dá, cuketky sú výnimočne ľahké ako obed či večera, hodia sa výborne k cestovinám a na grile sú skvelé aj ako príloha k mäsu. Cuketa je príbuznou tekvice a ideálnou zeleninou napríklad aj na odtučňovaciu diétu. Málo kalórií, vysoký obsah vody, vysoký obsah draslíku a provitamínu A, a navyše výborná chuť!
SUROVINY
(cca 2 porcie)
- 2 ks cuketky
- 2 ks paradajky
- 1 ks kápia alebo mäsitá paprika
- Malá cibuľka
- 2 PL domáci kečup alebo pretlak
- Kurkuma
- Soľ, korenie
Nakrájame umytú zeleninku, na panvici orestujeme na kvalitnom olivovom oleji cibuľku a pridáme všetku nakrájanu zeleninu. Chvíľku restujeme, potom trochu podlejeme a dusíme asi 5 minút na miernom ohni. Dávame pozor aby sa nám nerozvarila.
Na záver varenia pridáme domáci kečup alebo paradajkový pretlak, kurkumu, ľubovolné bylinky, soľ a okoreníme. Servírujeme s celozrnnými cestovinami alebo celozrnným kuskusom.