Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Domáci cereálny müsli koláč

Rýchly koláč je ďalší zo série, čo dať deťom na raňajky a desiatu, moja takmer každodenná dilema.  

Domáci cereálny müsli koláč
14. APR 2015

Potrebujeme:

  • 90 g sušeného ovocia nesíreneho (bez oleja, najlepšie v bio kvalite: datle, sušený zázvor, brusnice nakrájané na drobné kúsky)
  • 20 g kustovnice čínskej (goji zaliate horúcou vodou a vyluhované cca 40 minút, scedené a odkvapkané)
  • 60 g nasekaných pekanových orechov a surových  pistácií (nepražených)
  • 120 g ovsených vločiek
  • 20 g gaštanových vločiek
  • 50g slnečnicových semienok
  • 250 g masla kravského 82%
  • 80 g trstinového cukru
  • 60 g extrudovanej pšenovej kaše
  • 60 g kukuričných lupienkov nalámaných
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice raw kakaa
  • 1 polievková lyžica arašidového masla

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do krémovitej konzistencie. Pridáme sušené ovocie, orechy, kustovnicu, semienka slnečnice, kukuričné lupienky, vločky a pšenovú zmes premiešané v druhej miske. Zmes z oboch misiek poriadne  premiešame vidličkou. Pridáme kakao, med, škoricu, arašidové maslo a opäť miešame. Vytvorí sa homogénna lepivá hmota. Zmes položíme na plech (menší formát 25 x 35 cm, vyložený  papierom na pečenie) a rozotrieme do výšky 2 cm. Dávame pozor, aby bol  plát cesta súvislý a pritlačíme, vyrovnáme plochým cukrárskym nožom či latexovou stierkou na vyrovnanie povrchu. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 170 stupňov Celzia 22 minút. Necháme vychladnúť a po hodine nakrájame na ľubovoľné tvary.

Odporúčame prečítať: Božské muffiny bez múky

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/03/18/domaci-cerealny-musli-kolac/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Domáci cereálny müsli koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.