Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Cviklová nátierka s píniovými orechmi

Dobrá správa je, že táto zeleninová nátierka sa dá  použiť ako príloha k steaku namiesto omáčky alebo k pečenému kuraciemu mäsu. Dokonca sa hodí i k rybe.

Cviklová nátierka s píniovými orechmi
2. SEP 2014

Suroviny:

  • 2 veľké repy
  • tymian
  • soľ
  • uvarené pšeno 100 g
  • píniové orechy (hrsť, alebo slnečnicové semienka)
  • chren domáci  1 malá lyžica
  • paradajkový ocot 1  malá lyžica
  • bio dijonská horčica 1 malá lyžica
  • mleté korenie
  • olivový olej
  • sezamový olej pár kvapiek (alebo orechový)

Postup: 

Červenú repu umyjeme a poukladáme na dno zapekacej nádoby s vrchnákom (najlepšie keramickej alebo zo skla). Podlejeme vodou a posypeme tymianom. Pridáme štipku morskej hrubozrnnej soli a povrch repy pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme približne 50 minút na 200 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre. Druhá možnosť je pečenie repy v alobale (nie každému alobal vyhovuje) na plechu. V tom prípade sa každá repa zabalí samostatne a ochutí  presne tak isto ako pri zapekaní v zakrytej  nádobe.

Vychladnutú upečenú  repu nasekáme na drobné kúsky, alebo rozmixujeme v mixéri spolu s píniovými orechmi  a pridáme lyžicu domáceho chrenu. Primiešame pšeno, malú lyžicu dijonskej horčice, mleté korenie z mlynčeka a malú lyžičku  paradajkového octu. Dochutíme kvapkami sezamového, alebo orechového  oleja.

Odporúčame prečítať:

Chcete byť zdraví, štíhli a výkonní? Jedzte červenú repu!

Aj za vypadávaním vlasov môže byť nedostatok vitamínu B

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/16/natierky-veganske-bez-laktozy-a-bezlepkove/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cviklová nátierka s píniovými orechmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.