Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Cukinové raňajkové lievance

Sú ľahké, nadýchané a s malým množstvom cukru. To preto, aby ste ho potom mohli nahradiť napríklad javorovým sirupom. 

Cukinové raňajkové lievance
14. AUG 2014

Doba prípravy: 20 minút

Recept pre 2-3 osoby

Potrebujeme:

  • 100 g nastrúhanej cukiny
  • 2 veľké vajíčka
  • 3 pol.lyžice oleja
  • 2 pol. lyžice trstinového cukru, alebo medu
  • 4 polievkové lyžice cmaru alebo (2 PL mlieka s 2 PL bieleho jogurtu)
  • 130 g špaldovej celozrnnej múky 
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • cca 2 štipky nastrúhaného muškátového orieška

Postup: 

Vo veľkej miske mixérom zmiešame 2 vajíčka, 3 PL oleja a 2 PL cukru alebo medu. Potom vareškou primiešame nahrubo nastrúhanú cukinu. V ďalšej miske spolu zmiešame suché ingredience: 130 g múky, 1/4 ČL soli, 1 ČJ sódy bikarbóny, 1 ČL mletej škorice, 2 štipky  nastrúhaného muškátového orieška. Teraz múkovú zmes primiešame do tekutej a lievancové cesto je pripravené na misiu.

Lievance z každej strany opekáme na rozpálenej panvici s trochou oleja alebo masla. Nie dlho, aby ostali nadýchané a vláčne. Servírujeme napr. s cottage cheesom a sezónnym ovocím.

Odporúčame prečítať: 

Prečo zaradiť špaldu do svojho jedálnička

Strava, ktorá podporuje náš mozog

 

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/cukinove-lievance/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cukinové raňajkové lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.