Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Cuketová polievka na póriku

Jana Šimkovičová

Jednoduchá na prípravu a výživna, preto ju ocenia aj športovci.

Cuketová polievka na póriku
6. SEP 2017

Jedna z našich najobľubenejších polievok, ktorú u nás milujú všetci, ktorí ochutnali. Poskytuje však aj veľký priestor pre vlastnú kreatvitu.

Doba trvania: 20 minút
 

Suroviny:

  •  
  • 3 veľké cukety
  • 1 pôr
  • 100 g červenej šošovice
  • 2 PL masla ghí
  • 1/2 ČL kurkuma
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • soľ
  • 1 PL tekvicového oleja
  • semiačka podľa chuti
 

Postup:

 
Umyjeme si pôr a nakrájame ho na malé kúsky. Opražíme na masle ghí a keď bude chytať zlatistý nádych pridáme na kúsky nakrajané cukety. Chvíľu celú zmes podusíme, počas dusenia pridáme kurkumu a racu a všetko spolu pomiešame. Zalejeme vodou tak, aby bola zhruba 1 cm nad celou cuketovou zmesou. Pridáme červenú šošovicu a varíme, kým je šošovica uvarená. Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou a tekvicovým olejom. Podávame so semiačkami. 
 
Ideálne ak si ju osvojíte v lete, kedy je cuketa na dosah všade a čerstvá. Dostanete ju však aj celoročne. Podľa toho na čo máme chuť zvykneme si navrch nastrúhať parmezám alebo nasypať slnečnicové či sezamové semiačka. Touto polievkou som napríklad naučila deti jesť semiačka a vyvetlila im, prečo sú 3 omega kyseliny pre nás tak dôležité. 

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketová polievka na póriku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.