Čokoládové guľôčky
Základom sú kakaové bôby. Ja som použila nepražené v bio raw kvalite a som vďačná za túto voľbu. Sú síce trošku nákladnejšie, ale výsledok je chutnejší a sýtejší.
Odporúčame prečítať: "Snickers" proteínová tyčinka
Čo budete potrebovať na približne 10 guľôčok:
- 60 g orechov kešu
- 60 g kakaových bôbov (nepražených najlepšie v raw kvalite)
- 60 g sušených datlí (chemicky neošetrených)
- mletá škorica
- mleté chilli
- mletá morská soľ
- 10 g čistého kokosového tuku (v tekutej forme, takže ak ho máte tuhý, rozpustite si ho pred použitím)
- 30 g proteínového prášku (najlepšie v bio kvalite)
- lyžička vanilkového extraktu (ak ho nemáte, nemusíte ho pridať)
Príprava:
Dajte do mixéra všetky suroviny okrem kokosového oleja. Mixujte zmes cca 3-5 minút na najvyššom stupni, kým nie je zmes hladká. Ak je veľmi suchá pridajte trochu vody. Zmes dajte do misky a pridajte kokosový tuk v tekutom stave. Dobre premiešajte. Vyformujte guľôčky vo veľkosti cca 2,5 cm a poukladajte na papier na pečenie. Dajte do chladničky na 15-20 minút. A potom do vzduchotesnej nádoby. V chladničke vydržia asi 2 týždne.
Doba prípravy: 10 minút, chladenie 10-15 minút
Výživové hodnoty na 1 guľôčku: 105 kcal, 9,5 g sacharidov, 4 g bielkovín, 6 g tukov