Čokoládové brownies
Nedávno sme náhodou natrafili na zaujímavé stránky Miroslavy Janigovej. Už len názov zivotjezmena.sk napovedal, že sa bude jednať o niečo inšpiratívne. Mirka minulý rok zmenila celý svoj jedálniček čisto na RAW stravu. Teda na stravu surovú, tepelne upravenú maximálne do 42 stupňov.
Odporúčame prečítať: Kešu raw kakao
Čo potrebujeme na prípravu?
- 2 šálky namočených datlí
- 1/4 šálky kakaového prášku
- 1 a ¼ šálky vlašských orechov
- 1 šálku naklíčenej a usušenej pohánky
- 3 PL kokosového oleja
- 2 PL javorového sirupu
- 1 ČL vanilkového prášku
- ½ ČL škorice
- štipku soli
Na čokoládovú polevu:
- ½ šálka kokosového oleja
- ¼ šálka javorového sirupu
- ¼ šálka kakaového prášku
- 2 ČL vanilkového prášku
- štipka soli
Ako na to?
1. Najprv zmixujeme usušenú naklíčenú pohánku a 1 šálku vlašských orechov na múku.
2. Do kuchynského robota dáme pohánkovú múku, pomleté vlašské orechy, vanilku, škoricu, kakaový prášok a zmixujeme.
3. Potom pridáme namočené datle. Mixujeme, až sa všetko spolu lepí a vznikne jedna hmota.
4. Na záver pridáme kokosový olej.
5. Celú zmes dáme do misky.
6. Posekáme ¼ šálky vlašských orechov na malé kúsky, primiešame k zmesi a poriadne premiešame.
7. Nachystáme si misku približne 20 x 10 cm, dáme do nej brownies a dáme chladiť. Medzitým si nachystáme čokoládovú polevu.
8. Dáme roztopiť kokosový olej a v miske zmiešame všetky prísady. Chvíľu počkáme, kým čokoláda trochu stuhne, prípadne ju môžeme dať nachvíľu do chladu. Potom opäť poriadne premiešame, dáme na brownies.
9. Koláčik dáme do chladničky na 2-3 hodiny, alebo na 30 minút do mrazu a potom podávame.