Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou
Cícer patrí medzi strukoviny, ktoré sú plné živín. Dokonca je známy ako afrodiziakum.
Pre 2-3 osoby
Potrebujeme
- 250 g uvareného cíceru
- 1 konzervu lúpaných paradajok (250 g)
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 červenú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 polievkovej lyžičky petržlenovej vňate
- mleté chilli (podľa chuti)
- soľ, čierne korenie
- jazmínová ryža
- cca 100 g feta syra (môže aj nemusí byť)
Postup
Na hlbokej panvici si rozpálime olej, na ktorom osmažíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a neskôr aj roztlačený cesnak. Pridáme lúpané paradajky, čierne korenie, chilli, 200 ml zeleninového vývaru a varíme cca 15 minút (kúsky paradajky pri miešaní postupne roztláčame vareškou). Pridáme cícer, petržlenovú vňať a varíme ďalších 10 – 15 minút, aby sa všetky chute pekne spojili. Podľa potreby dochutíme soľou.
Zdroj receptu: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cícer sa označuje ako bielkovinová bomba a odporúča sa konzumovať aspoň raz do týždňa.
Zdravé a chutné fašírky na obed.
Cícer je strukovina, ktorá je zdravá a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.