Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou

Cícer patrí medzi strukoviny, ktoré sú plné živín. Dokonca je známy ako afrodiziakum. 

Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ružou
18. APR 2016

Pre 2-3 osoby

Potrebujeme

  • 250 g uvareného cíceru
  • 1 konzervu lúpaných paradajok (250 g)
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 polievkovej lyžičky petržlenovej vňate
  • mleté chilli (podľa chuti)
  • soľ, čierne korenie
  • jazmínová ryža
  • cca 100 g feta syra (môže aj nemusí byť)

Postup

Na hlbokej panvici si rozpálime olej, na ktorom osmažíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a neskôr aj roztlačený cesnak. Pridáme lúpané paradajky, čierne korenie, chilli, 200 ml zeleninového vývaru a varíme cca 15 minút (kúsky paradajky pri miešaní postupne roztláčame vareškou). Pridáme cícer, petržlenovú vňať  a varíme ďalších 10 – 15 minút, aby sa všetky chute pekne spojili. Podľa potreby dochutíme soľou.

Zdroj receptu: biteme.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Čo namiesto chipsov? úžasný chrumkavý cícer!Cícer namiesto čipsov

Cícer sa označuje ako bielkovinová bomba a odporúča sa konzumovať aspoň raz do týždňa. 

 

Cícerové fašírkyCícerové fašírky

Zdravé a chutné fašírky na obed. 

 

Cícerové guľky v kakauCícerové guľky v kakau

Cícer je strukovina, ktorá je zdravá a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.