Chrumkavý domáci chlieb
Rada jem chlieb z múky, droždia, respektíve z kvásku, soli a chlebového korenia. Lenže taký bežne nekúpim. Sú ešte malé pekárne, kde pečú poctivý chlebík z múky a nie zo zmesí, ale treba dlho hľadať a jeho cena je primeraná jeho vysokej kvalite.
15. SEP 2014
Odporúčame prečítať: Prečo vymeniť pšenicu za špaldu
Suroviny:
- 500 g celozrnnej špaldovej múky
- 0,5-1 čajová lyžička soli (podľa chuti)
- 450 ml vlažnej vody
- balíček sušeného droždia
- 2 ČL chlebového korenia
- zrniečka (tekvicové, ľanové, sézamové, slnečnicové…)
- oriešky, bylinky a pod. podľa chuti
Postup:
Všetky suroviny zmiešame a vlejeme do formy na chlieb. Ja používam srnčí chrbát vyložený papierom na pečenie. Vložíme do studenej rúry, ktorú sme nastavili na 200 stupňov Celzia a o hodinku je všetko hotové.
Odporúčame prečítať: Prečo zaradiť špaldu do jedálnička
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=270
Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (SOMMAI)
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)