Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Chrumkavý domáci chlieb

Rada jem chlieb z múky, droždia, respektíve z kvásku, soli a chlebového korenia. Lenže taký bežne nekúpim. Sú ešte malé pekárne, kde pečú poctivý chlebík z múky a nie zo zmesí, ale treba dlho hľadať a jeho cena je primeraná jeho vysokej kvalite.

Chrumkavý domáci chlieb
15. SEP 2014

Odporúčame prečítať: Prečo vymeniť pšenicu za špaldu

Suroviny: 

  • 500 g celozrnnej špaldovej múky
  • 0,5-1 čajová lyžička soli (podľa chuti)
  • 450 ml vlažnej vody
  • balíček sušeného droždia
  • 2 ČL chlebového korenia
  • zrniečka (tekvicové, ľanové, sézamové, slnečnicové…)
  • oriešky, bylinky a pod. podľa chuti

Postup:

Všetky suroviny zmiešame a vlejeme do formy na chlieb. Ja používam srnčí chrbát vyložený papierom na pečenie. Vložíme do studenej rúry, ktorú sme nastavili na 200 stupňov Celzia a o hodinku je všetko hotové.

Odporúčame prečítať: Prečo zaradiť špaldu do jedálnička

 

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=270
Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (SOMMAI)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavý domáci chlieb

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.