Chlieb z makovej múky
Na rozdiel od mletého maku sa dá maková múka bezpečne použiť ako náhrada pšeničnej múky.
11. MÁJ 2015
Na prípravu potrebujeme:
- 1 šálku makovej múky
- 1 šálku mandlí (zomletých na múku)
- 1/2 šálky slnečnicových semiačok (zomletých na múku)
- 2 lyžice slnečnicových semiačok
- 2 lyžice konopných semiačok (alebo sezamových)
- 2 lyžice tekvicových semiačok
- 4 vajíčka
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- korenie podľa chuti (soľ, sušený cesnak, mletá rasca)
Postup:
Rúru si predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Zmiešame dokopy suché ingrediencie a pridáme vajíčka. Zamiešame, vylejeme do formy na chlebík, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Pečieme 70 minút.
Odporúčame prečítať: Celozrnný mandľový chlieb
Zdroj receptu: fitshaker
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)