Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou
Toto jedlo má lahodnú chuť a okrem fytonutientov, vitamínov a minerálov obsahuje množstvo zdraviu prospešnej vlákniny. Kombináciou farieb navyše dodáte telu viac výživných látok, ako keby ste si dali iba cestoviny s tekvicou.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie:
- 280 g cestovín z tvrdenej pšenice v suchom stave
- 200 g paradajok
- 800 g tekvice hokaido
- 120 g rukola šalátu
- 15 g cesnaku
- 10g extra panenského olivového oleja
- sušený, alebo čerstvý tymian
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Očistíme si zeleninu, najvhodnejšia je tekvica hokaido. Na ohriaty olej vsypeme na menšie kocky nakrájanú tekvicu a pod pokrievkou opekáme asi 5 minút. K tekvici pridáme rozkrojené cherry paradajky, cesnak nakrájaný na plátky, osolíme, pridáme tymián (môže byť aj čerstvý) a dusíme ešte asi 5minút. Na záver zmiešame s lístkami rukoly, ktoré sme potrhali. Pridáme k cestovinám, ktoré sme uvarili al dente a podávame.
Čas na prípravu: 30 minút
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kcal: 356.1
Bielkoviny: 12.9g
Sacharidy: 69.6g
Tuky: 4.2g
Odporúčame prečítať:
Malé tekvičky hokkaido. Sú chutné, ale hlavne zdravé!
Listová zelenina ako liek