SUROVINY
(pre 4 osoby)
- 3 väčšie avokáda
- šťavu z 1 – 2 citrónov (podľa chuti)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- za hrsť čerstvých lístkov z bazalky (asi 15 väčších lístkov)
- 12 – 16 cherry rajčín (počítame 3 – 4 na osobu)
- tvrdý syr parmezánového typu na posypanie
- soľ
- cestoviny (my sme použili bucatini, ktoré sa mimoriadne hodia k receptu, výborné sú aj špagety)
POSTUP
Hneď na úvod dáme variť cestoviny. Kým sa varia, pripravíme si avokádo: avokádo ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme roztlačený cesnak, olivový olej, šťavu z jedného citróna a na kúsky nakrájanú bazalku. Ingrediencie rozmixujeme tak, ako máte chuť – my sme to ponechali s maličkými kúskami avokáda. Osolíme, premiešame a ochutnáme.
Cherry rajčiny opečieme na oleji na panvici, až kým nie sú mäkké a šťavnaté. Cestoviny zmiešame s avokádovým krémom a servírujeme s cherry rajčinami a posypané syrom.
Zdroj receptu: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Celozrnné cestoviny s baklažánom a mozarellou
Jednoduchý recept, z málo ingrediencií, rýchle, zdravé a sýte jedlo aj pre veľkých jedákov.
Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou
Toto jedlo má lahodnú chuť a okrem fytonutientov, vitamínov a minerálov.
Čili špagety so zelerovým pestom
Čili papričky sú zdravé, tak prečo nimi nedochutiť napríklad špagety?