Čakankový šalát
„Veľmi rada varím a varenie hrá dôležitú úlohu aj v mojom živote profesionálnej športovkyne. Ako mnoho ďalších hráčok som sa naučila variť od mamičky počas školských prázdnin.“ (Tatiana Golovin)
Počet porcií: 4
Čas na prípravu: 10 minút
Čas varenia: 5 minút
Suroviny
- 85 g jadier z vlašských orechov
- 1 veľké jablko Granny Smith
- čerstvá citrónová šťava
- 250 g čakanky
- 65 g žeruchy
- 140 g plesňového syra
Zálievka
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- ½ lyžičky tekutého medu
- 2 lyžičky červeného vínneho octu
- 2 polievkové lyžice orechového oleja
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
Postup
Ľahko osmažte kúsky vlašských orechov na panvici bez oleja a nechajte vychladnúť. Nakrájajte jablko na tenké plátky a pokvapkajte trochou citrónovej šťavy, aby plátky nezhnedli. Vyrobte zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií. Osoľte a pridajte korenie podľa chuti. Oddeľte listy čakanky a poukladajte ich do šalátovej misy, spoločne so žeruchou a plátkami jablka. Prelejte zálievkou a šalát jemne zamiešajte. Nakoniec navrch nadrobte plesňový syr a posypte osmaženými orechmi.
Zdroj: http://www.whirlpool.sk/recepty/rury
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Teplý zemiakovo-šošovicový šalát
Šosovica má veľa bielkovín a vysoký obsah vlákniny, takže vás spolu so zemiakmi nasýti.
Teplý šalát z hokaida, fialovej mrkvy a čínskej kapusty s orechami
Recepty Henriety Peškovičovej sú plné farby a fantázie. Presne taký je aj tento šalát.
Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)
Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera.