Bulgur s baklažánom a tofu
Kombinácia paradajok, baklažánu, cesnaku, chilli a bazalky je overená záležitosť.
Ingrediencie na 3 porcie:
- 150 g bulguru
- 1 paradajkový pretlak (80 g plechovka)
- 1 baklažán
- 1 balenie tofu natural (môže byť aj bazalkové alebo chilli)
- 1/2 červenej cibuľky
- 4 nasekané sušené paradajky v olivovom oleji
- lyžice chilli-cesnak olivového oleja
- ½ kocky BIO zeleninového bujónu
- štipka chilli
- čerstvá bazalka
- soľ, korenie
Postup:
Príprava 30 minút pred varením
Najprv si nakrájajte tofu na kocky, v miske premiešajte s chilli-cesnakovým olivovým olejom, štipkou čili a trochou pretlaku a nechajte marinovať. Potom si nakrájajte baklažán na kolieska a posypaný soľou ho nechajte tzv. vypotiť.
Bulgur
Zmiešajte 150 g prepláchnutého bulguru s 250 ml vody, povarte 10 min s ½ kocky zeleninového bujónu a potom nechajte 10 minút dôjsť pod pokrievkou. Nakrájajte si hrsť čerstvej bazalky a spolu s plechovkou paradajkového pretlaku (80 g) ju vmiešajte do bulguru.
Záver
Osušený a na kocky nakrájaný baklažán poduste na oleji zo sušených paradajok a cibuľke. Prihoďte sušené paradajky, marinované tofu a hotový bulgur. Všetko dôkladne premiešajte a zohrejte. Na záver dosoľte a okoreňte podľa chuti.
Zdroj receptu: http://www.biochemicka.cz/clanek-26/bulgur-s-lilkem-a-tofu
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bulgur je zdravou a chutnou náhradou bežných príloh