"Bohušove lívance"
Tieto "Bohušove" lievance sú výnimočné, pretože neobsahujú vajíčko ani cukor, ani mlieko, ani pšeničnú múku!
27. JAN 2015
Potrebujeme:
- 1 šálka pohánkovej múky
- 1/4 šálky mletého ľanového semena
- 1 lyžička prášku do pečiva (nemusí byť)
- 1/2 lyžičky muškátového orieška
- 1 lyžička škorice
- 3 banány
- 2 šálky vody
- 1 šálka ovsených vločiek
- kokosový olej
- RAW (nepražené) kakao
- javorový sirup (alebo datľový sirup)
- športovci si môžu pridať aj 1/4 šálky konopného proteínu
- ľubovoľné orechy a ovocie na ozdobenie lievancov
Postup:
V miske zmiešame pohánkovú múku, ľanové semeno, konopný proteín (ak máte), prášok do pečiva, škoricu a muškátový oriešok. V mixéri zmixujeme banán s vodou a pomaly pridávame suché prísady, pokiaľ nie je zmes hladká. Primiešame ovsené vločky, premiešame a smažíme na kokosovom oleji na miernejšom plameni (pri vysokých teplotách sa ničia esenciálne mastné kyseliny, ktoré cesto obsahuje). Asi po 5-tich minútach otočíme a osmažíme aj z druhej strany. Nakoniec ozdobíme orechmi, ovocím, posypeme kakaom, polejeme javorovým sirupom.
Odporúčame prečítať: Malinovo-ríbezľové lievance
Zdroj receptu: https://www.facebook.com/189633631994/photos/a.422335246994.214833.189633631994/10153102656181995/?type=1&theater
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)