Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Bezlepkové perníky

Silvia Horecká

Blížia sa Vianoce, ktoré sú aj obdobím perníkov. Tieto sviatky si môžete pripraviť aj bezlepkovú verziu perníkov. Tu je recept.

Bezlepkové perníky
17. NOV 2013

SUROVINY

  • 400g maniokovej múky /alebo tapiokovej podľa výrobcu/
  • 60g mandľovej múky
  • 40g konopnej múky
  • 30g pohánkovej krupice
  • 150g kvalitného medu
  • 190g kvalitného živočíšneho masla /zmäknutého/
  • 100g trstinového cukru alebo kokosového
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny
  • 2 celé vajíčka a ešte jedno na potretie cesta pre d pečením
  • 1malá lyžička škorice mletej
  • pol malej lyžičky mletých klinčekov a štipka kardamonu

POSTUP

Všetky ingrediencie dáme do misy a uhnetieme rukou tuhšie cesto podobné ako linecké…trvá to aj 10-15 minút kým sa všetky  ingrediencie zmiešajú tak sa nezľaknite. Skúšala som to v mixéry ale nebolo to ono maniok sa prášil von :). Ak máte cesto vymiesené nechajte ho pol hodinu odpočívať. Pripravte si dosku a pomúčte ju maniokovou múkou. Cesto je trocha viac lepivé ako  pri práci s bezlepkovou zmesou. Vyvaľkajte cesto na hrúbku cca pol centimetra a poprášte maniokovou múkou  pri obrátení cesta. S cestom manipulujte opatrnejšie je jemné. Vykrajujte svoje obľúbené motívy ale podľa možnosti nie veľmi drobné. Mne  šli najlepšie kolieska, srdiečka a hviezdičky.

Poukladajte na plech nemusíte mastiť, cesto je mastnejšie. Potrite rozšľahaným vajíčkom a ozdobte orechom či mandľou…Pečte v teplovzdušnej rúre na 175 stupňoch celzia cca 10 minút. Po vybratí z rúry opatrne podrežte príborovým nožom a dajte na drevenú podložku aby pomaly vychladli. Z tejto dávky by vám malo vyjsť asi  80ks perníkov. Môžete samozrejme aj zdobiť klasicky bielkom alebo čokoládou…dobrú chuť.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bezlepkové perníky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.