Banánová zmrzlina s čokoládou
Nie je nič lepšie ako osviežujúca domáca zmrzlina. Samozrejme, bez éčok a farbív.
INGREDIENCIE
- 4 ks prezretých banánov
- sójové mlieko alebo sójová smotana
- môže byť štipka hnedého cukru
- horká čokoláda na poliatie
POSTUP
Nakrájané banány uložíme do zapekacej misky a cca 10 minút pečieme na najvyššej teplote, posypané cukrom. Následne zmes rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme trošku sójového mlieka alebo sójovej smotany a prelejeme do nádoby – najlepšie do nanukových foriem, alebo do malých mištičiek. Podľa chuti môžeme pridať vanilku alebo kokosové mlieko. Nalejeme do formy a dáme zamraziť. Pred podávaním vyberieme z mrazničky a necháme zmäknúť.
Zdroj receptu: Zuzana Benčová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Máte chuť na niečo osviežujúce? Táto zdravá zmrzlina vás dostane!
Melónová sezóna sa síce ešte naplno nespustila, ale treba byť na ňu pripravený!
Raw maková zmrzlina s granátovým jablkom
Ľudské chute sú nevyspytateľné. Ak máte napriek počasiu vonku chuť na niečo ľadové, skúste túto zmrzlinu.