Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Arašidový koláč /cheesecake/

Tento koláč sme s dcérkou vymysleli spontánne, keď objavila nedávno chuť arašidového masla a nechcela si dať vziať lyžicu s pohárom. Mala som náhodou doma veľa ricotty,  tak som sa rozhodla pre koláč  blízky cheesecaku. Korpus som urobila ako krehké cesto, ale použila som kurrakanovú (prosovú) múku, špaldovú a maslo a 2 lyžice kokosového cukru.

Arašidový koláč /cheesecake/
3. JUN 2014

Potrebujeme:

Korpus

  • 150 g živočíšneho poctivého masla 82% /zmäknuté/
  • 70 g kokosového alebo trstinového  cukru
  • 1 celé vajíčko
  • 260 g špaldovej hladkej múky
  • 40 g kurrakanovej prosovej múky

Plnka

  • 750 g ricotty
  • 40 g kuzu škrobu alebo iného
  • 220 g arašidového masla v bio kvalite
  • 70 g trstinového cukru
  • 200 g smotany na varenie
  • 1 malá lyžička škorice
  • 1 vajíčko
  • tortová forma s priemerom 28 cm

Postup:

Z ingrediencií na korpus vypracujeme rukou v mise lepivé hutné cesto. Necháme odpočívať cca  polhodinu. Pripravíme si plnku zmiešaním ricotty, smotany, cukru, vajíčka, arašidového masla, škrobu a škorice. Plnka musí byť iba mierne tekutá, ale musí sa liať. Cesto vyvaľkáme na papieri na pečenie do okrúhleho tvaru,  hrubé ideálne 0,8 cm. Cesto vezmeme aj s papierom a preklopíme ho do tortovej formy, vyrovnáme a doplníme cestom okraje, aby bol korpus vysoký cca 3-4 cm a kompaktný. Plnku pomaly nalejeme na korpus a dáme piecť do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. Pečieme 55 minút až hodinu, kým nebude plnka tuhá a korpus medovohnedý. Koláč necháme vychladnúť  cca 2 hodiny. Môžeme nakrájať na 12 porcií.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Arašidový koláč /cheesecake/

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.