Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami
Máte doma amarant a neviete, čo s ním?
SUROVINY
- 500 g amarantu
- 2 PL škorice
- slivky
- jablká
- mak
POSTUP
Do hrnca som dala amarant, slivky a jablko. Pridala som asi 2 PL škorice a varila asi 30 minút. Žiaden cukor ani sladidlo. Asi o 15 minút som dosypala za hrsť maku.
Slivky som z hustej kaše vytiahla pinzetou, vybrala kôstky a vhodila späť. Jasné, že si to môžete uľahčiť a slivky odkôstkovať, aj jablko očistiť, ešte pred varením. Vrch som ozdobila uvareným jablkom, mandľami a poliala agáve, topinaburovým alebo javorovým sirupom a pridala horkú čokoládu.
Pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre. Odporúčam pridať pri varení agar-agar, zmes bude dobre držať tvar.
Zdroj receptu: Henrieta Peškovičová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Celozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtom
Máte chuť osladiť si tieto pochmúrne dni? Zdravé a chutné palacinky nesklamú nikdy.
Makový koláč so slivkami a orieškami
Tento koláč si zamilujete.
Dobrým jablkovým koláčom nemôžete nikdy nič pokaziť.