Pikantné hranolčeky z batatov
Môžete ich použiť ako prílohu či hlavné jedlo.
SUROVINY
Na 2 porcie potrebujeme:
- 3 stredne veľké bataty
- lyžičku mletého zázvoru
- lyžičku mletého koriandra
- rozdrvené čierne korenie
- soľ
- olivový olej
POSTUP
Bataty netreba šúpať, ale záleží od vás. Krájajú sa však ťažšie ako zemiaky, s tým treba počítať, ak používate hranolkovače alebo špeciálne krájače. Preto je na ich prípravu najlepší ostrý nôž.
Zmiešajte olivový olej s koreninami, bataty nakrájajte na hranolčeky a poukladajte ich na veľký plech, prikrytý papierom na pečenie. Radšej ich hoďte do rúry na dva razy (dva plechy), ako by sa mali tiesniť vedľa seba, inak nebudú dosť chrumkavé. Pierkom, namočeným v olejovej zmesi, potierajte bataty, potraste a pečte cca 15 minút pri 200 °C.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/05/15-minutovka-pikantne-hranolky-z-batatov.html
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
6 dôvodov, prečo jesť pravidelne sladké zemiaky
Zaujímavú farbu dodávajú batátom zdraviu prospešné karotenoidy.
Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom
Batáty, čiže sladké zemiaky sú veľmi osožná hľuza, ktorú dostať takmer celoročne už aj v reťazcoch.
Zeleninová polievka s batátmi a cviklou
Zeleninová polievka opäť s bylinkami a batátmi (sladkými oranžovými zemiakmi, je ich bežne dostať aj v reťazcoch).
Diskusia k článku - Pikantné hranolčeky z batatov
Nový príspevok
Recept som vyskúšala je naozaj super a hranolky sú chutné, avšak niekedy aj zhreším a doprajem si hranolky Fri´Style s nejakým pikantným dipom