Budete potrebovať
- jednu červenú kapustu
- väčší zemiak
- 1 veľkú cibuľu
- 1 polievkovú lyžicu masla
- 2 polievkové lyžice červeného balsamica
- 800 ml zeleninového vývaru (vody)
- 300 ml pomarančovej šťavy
- petržlenovú vňať
- 4 polievkové lyžice rastlinnej smotany (mandľová, ryžová, ovsená a pod.)
- soľ, korenie
Postup
Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju na rozohriatom masle. Pridajte nakrájanú hlávku červenej kapusty, trochu osoľte, pridajte pomarančovú šťavu, podlejte vývarom a duste domäkka. Očistite zemiak, nakrájajte ho nadrobno a uvarte v slanej vode domäkka. Keď je kapusta udusená, pridajte roztlačený varený zemiak a všetko rozmixujte tyčovým mixérom.
Polievku dochutíte balsamicovým octom, soľou, korením a na záver vmiešajte smotanu. Pred podávaním doplňte čerstvú petržlenovú vňať.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Hlivová polievka s tymianovými knedličkami
Zasýti i ohreje.
Mrkvovo-batátový krém s tofu krutónmi a škoricou
Máte chuť na originálnu polievku? Potom táto je tá pravá!
Vy si svoju porciu lásky môžete navariť aj dnes.