Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Minestrone s divokou ryžou

Vonku sa už riadne ochladilo, a tak je vhodné jesť niečo, čo by nás zahrialo, na čom by sme si pochutili a mali skvelý pocit nasýtenia.

Minestrone s divokou ryžou
15. OKT 2015

Budete potrebovať na 4 porcie: 

  • 40 g paradajkového pretlaku
  • 10 g repkového oleja
  • 5 g morskej soli
  • 1 ks zeleninového bujónu, alebo zeleninový vývar
  • 160 g fazuľových strúčkov
  • 160 g bielej fazule varenej
  • 80 g cibule
  • 40 g stonkového zeleru
  • 10 g cesnaku
  • 160 g mrkvy
  • 20 g šťavy z limetky
  • 160 g lúpaných paradajok
  • 100 g divokej ryže 
  • bobkový list, sušený tymián, chilli, petržlenová vňať

Príprava:

Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. Stonkový zeler umyte, očistite a nakrájajte na 5 mm kúsky. Strúčiky fazuľky očistite a prekrojte na polovicu. Paradajky ošúpte, vyberte z nich jadierka a nakrájajte na väčšie kúsky. Varenú bielu fazuľu z konzervy zlejte a nechajte na sitku odkvapkať. Divokú ryžu uvarte al dente podľa návodu. Uvarenú ryžu prepláchnite studenou vodou.

Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno a na oleji restujte dozlatista. Pridajte paradajkový pretlak a chvíľu restujte, prilejte vývar. Mrkvu, fazuľové strúčiky, zeler, bobkový list a tymian pridajte do vývaru a približne 15 minút povarte. Pridajte paradajky a bielu fazuľu a varte ďalších 5 minút. Vyberte bobkový list a nechajte mierne variť ešte 5 minút. Na dochutenie použite soľ, korenie a chilli. Na záver pridajte šťavu z limetky (podľa chuti) a čerstvú petržlenovú vňať.

zdravedesiate

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

15-minútová polievka z červenej šošovice15-minútová polievka z červenej šošovice

Na prípravu potrebuješ šošovicu, batáty, mrkvu, tempeh a ďalšie ingrediencie.

 

Strukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakomStrukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakom

V tomto recepte použijete štyri druhy fazule.

 

Polievka z pečenej cviklePolievka z pečenej cvikle

Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín. Betaín napomáha tráviacemu systému a  podporuje produkciu žalúdočnej kyseliny.


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Minestrone s divokou ryžou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.