15-minútová polievka z červenej šošovice
Na prípravu potrebuješ šošovicu, batáty, mrkvu, tempeh a ďalšie ingrediencie.
14. OKT 2015
Recept pre 2-3 osoby:
- 300 g červenej šošovice
- 1 batát (sladký zemiak)
- 3 mrkvy
- 1 sójová smotana (250 ml)
- za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- údený tempeh, alebo údené tofu
- soľ, čierne korenie
- 1 PL kurkumy
Postup:
Spolu dáme variť červenú šošovicu, na malé kúsky nakrájaný batát a mrkvu. Trvá to naozaj iba 10 minút, ak batát aj mrkvu nakrájate na menšie kúsky. Varíme v akurátnom množstve vody, aby jej nebolo ani príliš veľa, ani príliš málo. Podľa toho, akú hustú polievku máme radi. Pridáme sójovú smotanu, za veľkú hrsť čerstvej petržlenovej vňaťky, soľ, čierne korenie a kurkumu. Podávame s opraženými kockami údeného tempehu, alebo tofu.
Zdroj receptu: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Tekvica je skvelý zdroj karotenoidov.
Chutná a štipľavá polievka z kukurice.
Je príjemným osviežením.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)