Nátierka z mungo fazuliek
Mungo sú malé, tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok.
Na nátierku budete potrebovať:
- 200 g mungo fazuliek
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 4-5 polievkových lyžíc oleja
- 2 čajové lyžičky karí korenia
- 1 čajovú lyžičku morskej soli
- sušené paradajky
- 600 ml vody
Postup:
Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju na oleji asi 5-8 minút, pridajte karí korenie, chvíľu restujte spolu s cibuľou a pridajte k tomu suché mungo fazuľky. Fazuľky predtým nenamáčajte, lebo by sa nerozvarili. Celú zmes ešte niekoľko minút restujte a zalejte ju 600 ml vody. Pridajte soľ a na miernom ohni varte cca 30 minút. Zmes je riedka, ale postupne bude hustnúť a na záver sa odparí voda, a môžete ju vyšľahať metličkou alebo ponorným mixérom. Na záver dochuťte podľa vlastnej chute sušenými paradajkami alebo bylinkami. Nátierku odložte po vychladnutí do chladničky a spotrebujte do 5-7 dní.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cviklová nátierka s píniovými orechmi