Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Kváskové lievance

Ak vám zostane pri pečení chleba navyše kvások, skúste tieto lievance. 

Lievance
13. OKT 2016

Cesto (16 lievancov):

  • 120 g hotového ražného celozrnného kvásku (už prekvaseného cez noc)
  • 50 g vločiek
  • 100 g špaldovej celozrnnej múky
  • 70 g pohánkovej múky
  • 260 ml mandľového mlieka (môže byť aj normálne mlieko)
  • 2 ks vanilkový cukor
  • lyžica kokosového cukru alebo ryžového sirupu
  • 1 vajíčko
  • môžete pridať mak podľa chuti

Postup: 

Všetky suroviny okrem vajíčka dobre premiešame, prikryjeme igelitom a dáme prekvasiť aspoň na dve hodiny. Samozrejme, záleží od sily kvásku. Ak uvidíte bublinky, je ten správny čas pridať vajíčko. Dobre premiešame a necháme prikryté kvasiť ešte minimálne polhodinu.

Ak by ste robili cesto večer, kľudne zamiešajte na lievance a nechajte kvasiť celú noc na kuchynskej linke. Ráno pridajte iba vajíčko a máte slávnostné raňajky.

Lievance vyprážame na panvici potretej ghí maslom. Podávala som ich s ricottou a marhuľovým džemom alebo s čerstvým mangom.

Zdroj: kolacebezprace.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hriešne dobré lievance bez cukruHriešne dobré lievance bez cukru

Ideálne raňajky, ktoré naštartujú tvoj deň. 

 

Lievance s ovocným tvarohomLievance s ovocným tvarohom

Lievance sú vhodnými raňajkami, ktoré sa dajú pripraviť aj deň vopred a ráno ich stačí ohriať.

 

Malinovo–ríbezľové lievanceMalinovo–ríbezľové lievance

Tento rýchly a vo finále vynikajúci dezert som si vymyslela, keď som mala chuť na sladké a nechcela som zaťažiť organizmus zbytočným cukrom.


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kváskové lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.