Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Vegánsky jačmenný šolet s tempehom

Originálne prevedenie tohto jedla  je vždy s mäsitou zložkou, najčastejšie s husacím mäsom. 

Vegánsky jačmenný šolet s tempehom
17. AUG 2016

Pre 6 osôb potrebujeme:

  • 800 g tempehu
  • 1 čínska kapusta
  • 500 g bielej drobnej  fazule (namočiť na 12 hodín a uvariť s bobkovým listom domäkka)
  • 500 g jačmenných krúp veľkých – uvariť vo vode domäkka
  • olivový olej cca 5 lyžíc
  • 8 strúčikov cesnaku
  • troška chilli podľa chuti
  • mleté čierne korenie z mlynčeka
  • kurkuma mletá
  • majoránka sušená alebo čerstvá
  • rasca čierna  a rasca drvená
  • horčicové semienka
  • soľ

Postup:

Na prípravu tohto jedla použijeme veľkú panvicu alebo wok. Do panvice nalejeme olivový olej, pridáme kurkumu, rascu, horčicové semienko, chilli  a mierne ohrejeme. Pridáme tempeh nakrájaný na menšie kocky. Čínsku kapustu nakrájanú na pásiky orestujeme spolu s tempehom. Pridáme cesnak a  dôkladne premiešavame, aby sa všetko zafarbilo dožlta a chute sa navzájom prepojili. Na záver vsypeme uvarenú fazuľu a krúpy, majoránku a opekáme cca 10 minút za častého premiešania. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Šošovicové guľôčkyŠošovicové guľôčky

V kombinácii s pečenou červenou kapustou a vlašskými orechmi vytvárajú lahodnú kombináciu chutí.

 

Plnené tekvičkyPlnené tekvičky

Tekvicu môžeme zameniť za cukinu, papriku či batát.

 

Plnené šampiňónyPlnené šampiňóny

Stále hľadáme nové inšpirácie na grilovanie a tento recept nám v poslednej dobe veľmi ulahodil. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vegánsky jačmenný šolet s tempehom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.