Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Šošovicové guľôčky

V kombinácii s pečenou červenou kapustou a vlašskými orechmi vytvárajú lahodnú kombináciu chutí.

Šošovicové guľôčky
10. MAR 2017

Recept pre 3 osoby

Potrebujeme

na šošovicové guľôčky:

  • 150 g červenej šošovice
  • 1 balenie údeného tofu
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • za hrsť nasekanej petržlenovej vňate (môžete použiť aj sušenú)
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1/4 ČL chilli prášku
  • soľ a čierne korenie

Postup: 

Na šošovicové guľôčky si uvaríme šošovicu (max.15 minút vo vriacej vode). Necháme ju poriadne odkvapkať a zmiešame ju s rozdrobeným tofu, nadrobno nakrájanou červenou cibuľkou, pretlačeným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou, 2 PL olivového oleja, 1/2 ČL kurkumy, 1/4 ČL chilli prášku, čiernym mletým korením a soľou. Ak by ste chceli mať guľôčky hutnejšie, primiešajte do zmesi 3 PL strukovinovej múky. Vytvarujte guľôčky vo veľkosti golfovej loptičky a naukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvrchu ich potrite troškou oleja a pečte pri 200 stupňoch približne 20 až 25 minút. Ak dáte guľôčky piecť spolu s kapustou, nastavte teplotu na približne 210 stupňov a v polke pečenia vymeňte plechy.

Potrebujeme

na pečenú kapustu

  • 1 stredne veľkú hlávku červenej kapusty
  • 70 g vlašských orechov
  • 1 PL medu alebo javorového sirupu ak ste vegáni
  • 1 ČL sušenej červenej mletej papriky
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • soľ a čierne mleté korenie
  • olivový olej

Postup: 

Červenú kapustu očistíme od vrchných šupiek, rozkrojíme na polovicu a nakrájame na pásiky široké cca 3 až 4 cm. Rozprestrieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Kapustu osolíme, okoreníme, pridáme 1 ČL mletej sušenej papriky, 1/2 ČL mletého rasce, pokvapkáme olivovým olejom a dobre všetko spolu premiešame. Pečieme v rozohriatej rúre na 220 stupňov približne 20 až 25 minút, alebo kým nezačne kapusta získavať chrumkavé okraje. Na záverečné 2 minúty kapustu polejeme cca 1 PL medu.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Plnené tekvičkyPlnené tekvičky

Tekvicu môžeme zameniť za cukinu, papriku či batát.

 

Špargľový koláčŠpargľový koláč

Tento recept odporúčame každému milovníkovi špargle, ktorý hľadá nové uplatnenie tejto štíhlej krásavice. 

 

Cestoviny s tuniakovou omáčkouCestoviny s tuniakovou omáčkou

Rýchly a chutný obed pre zaneprázdnených. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šošovicové guľôčky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.