Kuskus s fazuľkami adzuki
Chutné a ľahké jedlo plné zeleniny. Fazuľky adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém.
Suroviny:
- 200 g celozrnného kuskusu
- 200 g fazuľa azuki
- 1 cibuľa
- 1/2 lyžičky pálivej mletej papriky
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 lyžičky himalájskej soli
- 250 g paradajkového pretlaku
- 2-3 cukety
- 3-4 mrkvy
- 1 paprika
Postup:
1. Kuskus dáme do misky a zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2. Prikryjeme tanierom.
2. Fazuľku zalejeme v hrnci vodou a necháme variť domäkka.
3. Cibuľku si nakrájame nadrobno a zľahka opražíme na olivovom oleji.
4. Zeleninu si nakrájame na približne rovnaké kúsky.
5. K cibuľke pridáme soľ, korenie, červenú papriku, zalejeme pretlakom a povaríme 2 minúty. Pridáme zvyšnú zeleninu, podlejeme vodou a necháme dusiť domäkka.
6. Keď zelenina zmäkne, primiešame fazuľku, kuskus a servírujeme.
Autor receptu je Bio Berkana - www.hravozdravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kombinácia paradajok, baklažánu, cesnaku, chilli a bazalky je overená záležitosť.
Červené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmi
Okrem jazmínovej ryže, mám rada aj hnedú ryžu. Varí sa síce dlhšie, ale je to príjemná a zdravá zmena.
Kuracie rizoto s hubami, kurkumou a kokosom
Netradičné, ale veľmi chutné spojenie húb, kurkumy a kokosu poteší chuťové poháriky.