Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou – cícerom.

 

Hliva ustricová s quinoou a cícerom
11. MÁJ 2016

Potrebujeme

  • 200 g sušeného cíceru (namočeného na 12 hodín)
  • 100 g obilniny quinoa
  • 400 g hlivy ustricovej
  • veľkú červenú cibuľu
  • 1 malú lyžičku korenia mahá alebo v mažiari roztlačený koriander, horčičné semeno, rascu či kumín
  • olivový olej
  • medvedí cesnak cca 8 až 10 lístkov nasekať
  • 15 ks cherry paradajok
  • himalájska soľ
  • korenie z mlynčeka
  • pri pikantnej verzii chilli papričku

Postup

Namočený cícer varíme, kým nie je mäkký. Scedíme a necháme odkvapkať. Quinou varíme samostatne v hrnčeku s troškou himalájskej soli cca 15 minút. Keď  zväčší objem a vyparí sa všetka voda, premiešame ju spolu s cícerom. Hlivu umyjeme a osušíme papierovou servítkou. Na panvicu dáme olivový olej, ohrejeme mahá korenie, orestujeme červenú cibuľku, nasekanú nadrobno. Pridáme nakrájanú hlivu a po 5-tich minútach restovania cherry paradajky, prekrojené na polovicu. Podlejeme troškou vody a podusíme cca 5 minút. Dochutíme  korením z mlynčeka, soľou a čerstvo nasekaným medvedím cesnakom. Podávame spolu s cícerom a quinoou. Ak chcete pikantnú verziu, chilli papričku pridáte na začiatok ku koreniu mahá.

Zdroj: horecka.sk

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofuPšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes.

 

 

Hubové rizoto so shitake a zeleninouHubové rizoto so shitake a zeleninou

Aj vy milujete rizoto? Dá sa pripraviť na tisíc spôsobov.

 

Rizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejomRizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejom

Chutné, ľahké a rýchlo pripravené rizoto. 

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.