Hliva ustricová s quinoou a cícerom
Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou – cícerom.
Potrebujeme
- 200 g sušeného cíceru (namočeného na 12 hodín)
- 100 g obilniny quinoa
- 400 g hlivy ustricovej
- veľkú červenú cibuľu
- 1 malú lyžičku korenia mahá alebo v mažiari roztlačený koriander, horčičné semeno, rascu či kumín
- olivový olej
- medvedí cesnak cca 8 až 10 lístkov nasekať
- 15 ks cherry paradajok
- himalájska soľ
- korenie z mlynčeka
- pri pikantnej verzii chilli papričku
Postup
Namočený cícer varíme, kým nie je mäkký. Scedíme a necháme odkvapkať. Quinou varíme samostatne v hrnčeku s troškou himalájskej soli cca 15 minút. Keď zväčší objem a vyparí sa všetka voda, premiešame ju spolu s cícerom. Hlivu umyjeme a osušíme papierovou servítkou. Na panvicu dáme olivový olej, ohrejeme mahá korenie, orestujeme červenú cibuľku, nasekanú nadrobno. Pridáme nakrájanú hlivu a po 5-tich minútach restovania cherry paradajky, prekrojené na polovicu. Podlejeme troškou vody a podusíme cca 5 minút. Dochutíme korením z mlynčeka, soľou a čerstvo nasekaným medvedím cesnakom. Podávame spolu s cícerom a quinoou. Ak chcete pikantnú verziu, chilli papričku pridáte na začiatok ku koreniu mahá.
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu
Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes.
Hubové rizoto so shitake a zeleninou
Aj vy milujete rizoto? Dá sa pripraviť na tisíc spôsobov.
Rizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejom
Chutné, ľahké a rýchlo pripravené rizoto.