Cuketovo-mrkvové tagliatelle s hráškovo-mätovým pestom
Svieže a na prípravu veľmi jednoduché jedlo, ktoré je prevoňané bylinkami.
Ingrediencie pre 2 osoby:
- 3 menšie cukety
- 2 mrkvy
- olivový olej
- bylinky
- citrónová šťava
- soľ, korenie
- orechy na posypanie
Hráškovo-mätové pesto:
- 1 hrnček hrášku
- olivový olej
- parmezán
- citrónová šťava
- orechy (mandle, vlašské oriešky)
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, korenie
- hrsť mäty
Postup:
Cuketu a mrkvu ošúpeme a škrabkou na zemiaky nastrúhame na tenké plátky. Osolíme, pridáme nakrájané bylinky, citrónovú šťavu, olivový olej a necháme v chladničke chvíľu odstáť.
Medzitým si na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme hrášok a orestujeme. Hrášok spolu s olivovým olejom, parmezánom, citrónovou šťavou, orechmi, cesnakom, mätou rozmixujeme v mixéri. Na záver dochutíme soľou a korením.
Cuketové a mrkvové plátky vytiahneme z chladničky a vyžmýkame z nich prebytočnú vodu. Tagliatelle podávame s pestom a opraženými orieškami.
Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2014/04/24/cuketovo-mrkvove-tagliatelle-s-hraskovo-matovym-pestom/
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Máte radi fašírky? A čo by ste povedali na vegetariánsku alternatívu?
Patizón, podobne ako cuketa, je pomocníkom pri dodržiavaní diétnych režimov, pretože disponuje nízkym množstvom kalórií.
Bravčové saté so zeleninovým wokom
Hľadáte zmenu a chceli by ste niečo iné ako kuracie mäso?